2020-08-28 19:32:50• hírek • hirado.hu / Szatmár.ro

Szeptember 1-jétől külföldi állampolgár Magyarország területére nem léphet, csak indokolt kivételekkel

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy visszatérnek az első hullám idején alkalmazott határvédelmi szabályok. Elkezdődött a második hullám, és a márciusira emlékeztető megbetegedési adatok jellemzőek Európa-szerte: mindenütt rohamosan nő a fertőzések száma, így hazánkban is – közölte.

A koronavírusjárvány-helyzet alakulása miatt a járvány első hulláma idején alkalmazott határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a kormány – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Ennek értelmében szeptember 1-jétől külföldi állampolgár Magyarország területére nem léphet, csak indokolt kivételekkel.


A külföldről hazatérő magyaroknak pedig 14 napig – vagy mindaddig, amíg két nap különbséggel két negatív tesztet nem tudnak bemutatni – karanténba kell vonulniuk” – ismertette. Hozzátette: ez alól kivételt jelent a korábbi szabályoknak megfelelően a katonai konvojok belépése, a humanitárius folyosón való áthaladás, ingázó munkavállalók belépése legfennebb 30 kilométeres körzetben, diplomáciai és hivatalos utak, a sporteseményekre vonatkozóan pedig külön szigorú szabályok léptek életbe. Gulyás Gergely kiemelte, hogy a fertőzések többségének eredete külföldi.


Szombat reggel 7 órakor a határellenőrzési akciócsoport fog ülésezni, amelyen a miniszterelnök is részt vesz a honvédelmi és a belügyminiszter mellett.
 


Cikkünket frissítjük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: